• Malta Escapes

  Malta Escapes
 • Poland Escapes

  Poland Escapes
 • Greece Escapes

  Greece Escapes
 • Cruises All Over the World

  Cruises All Over the World
 • Car Rental

  Car Rental
 • Hunting

  Hunting
 • Spa

  Spa
 • Language and Tourism Courses

  Language and Tourism Courses
 • Special Interest

  Special Interest
 • Ski Holidays

  Ski Holidays
Main Banner

Πανόραμα Βόρειας Ινδίας με επέκταση στο Νεπάλ και Πακιστάν

1η μέρα. Λάρνακα – Δελχί.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα. Δελχί.
Πρωινή άφιξη στο αεροδρόμιο του Δελχί και μεταφορά οδικώς στο ξενοδοχείο μας. Απογευματινή ξενάγηση στην παλαιά πόλη του Δελχί όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε το κόκκινο φρούριο, όπου κάθε χρόνο την ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, Τζαμά Μασίντ και φυσικά την περίφημη τοπική αγορά του Τσάντλι Τσόκ. Μετά την ξενάγηση επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα. Δελχί.
Σήμερα θα γνωρίσουμε το Νέο Δελχί. Σε μία ολοήμερη ξενάγηση που περιλαμβάνει την Πύλη της Ινδίας, το κτίρια του Κοινοβουλίου – εξωτερικά -, τον τάφο του Χουμαγιούν, τον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ που αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας καθώς και το Ραζγκάτ το μέρος όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα. Δελχί – Τζαϊπούρ.
Αναχώρηση οδικώς το πρωί από το Δελχί για την Τζαϊπούρ την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Επίσκεψη καθοδόν στο φρούριο Άμπερ, με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του που θα μας εντυπωσιάσει. Άφιξη στην Τζαϊπούρ, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα. Τζαϊπούρ.
Η ξενάγηση μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το Χαβά Μαχάλ – γνωστό ως παλάτι των ανέμων – του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Στο παλάτι διέμεναν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας και είχαν την δυνατότητα να παρατηρούν την κίνηση στην πόλη χωρίς να τις βλέπουν από έξω. Θα συνεχίσουμε με το Παλάτι του Μαχαραγιά και με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα. Τζαϊπούρ – Άγκρα.
Μεταφορά οδικώς στην Άγκρα με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί,. Άφιξη στην Άγκρα, τακτοποίηση στα δωμάτια. Απογευματινή ξενάγηση στο Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο διακοσμείται από εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα. Άγκρα.
Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Αγκρα, με το Κόκκινο Φρούριο, που τα τείχη του έχουν ύψος 20 μέτρα, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Τέλος το μαυσωλείο του Ακμπάρ, του σπουδαιότερου αυτοκράτορα των Μουγκάλ, ολοκληρώνει τη γνωριμία μας με τη πόλη.

8η μέρα. Άγκρα – Καζουράχο.
Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο το οποίο θα μας μεταφέρει σε δυόμισι περίπου ώρες στο Τζανσί. Από εκεί οδικώς για το Καζουράχο, όπου καθοδόν θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Όρτσα, με την τυπική Μουνγκάλ αρχιτεκτονική. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα. Καζουράχο
Το Καζουράχο είναι μια μικρή κωμόπολη χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τη σημερινή πραγματικότητα της Ινδίας. Εδώ όμως μεταξύ 9ου και 12ου αιώνα άνθισε ο πολιτισμός των Chandela. Στην ξενάγηση μας θα γνωρίσουμε μερικούς από τους ναούς του με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τις παραστάσεις ανθρώπων, θεών, ζώων που θα σας σαγηνέψουν. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βαρανάσι. Άφιξη στο Βαρανάσι και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα. Βαρανάσι.
Η πρωινή μας βαρκάδα στον ποταμό Γάγγη θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα του, βλέποντας τους χιλιάδες πιστούς που μαζεύονται σε καθημερινή βάση για να διαλογιστούν και να εξαγνιστούν. Το Βαρανάσι είναι η ιερή πόλη των Ινδών και διαθέτει πάνω από 100 ναούς – βωμούς για την καύση των νεκρών. Το ύψος της σωρού των ξύλων που χρησιμοποιούνται για την καύση είναι ενδεικτικό της οικονομικής επιφάνειας του νεκρού. Όσο πιο ψηλή είναι η σωρός τόσο πιο εύπορος είναι ο νεκρός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή του Σαρναθ και τους ναούς της πόλης. Το απόγευμα απολαύστε ένα γύρο με παραδοσιακά «ρίσκο» ανάμεσα από τα στενά δρομάκια και τα παζάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα. Βαρανάσι – Δελχί – Λάρνακα.
Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος και νωρίς το απόγευμα μεταφορά προς το αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Δελχί και από εκεί πτήση για την Λάρνακα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η μέρα. Άφιξη στην Λάρνακα.

Επέκταση στο Νεπάλ.

11η μέρα. Βαρανάσι – Κατμαντού.
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατμαντού. Άφιξη στη Κατμαντού και μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

12η μέρα. Κατμαντού.

Πρωινή ξενάγηση ξεκινώντας, με τον βουδιστικό ναό Σουαγιαμπουνάθ για να θαυμάσουμε τον ομώνυμο ναό και την όμορφη θέα της πόλης από τον λόφο. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Πατάν, αλλιώς «πόλη της ομορφιάς» που εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της και το Θιβετιανό κέντρο βιοτεχνών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ξεκούραση. 1

3η μέρα. Κατμαντού.
Ολοήμερη εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη Μπαντγκαόν στην στούπα Μποντχνάθ που θεωρείται από τις μεγαλύτερες του κόσμου και στον σημαντικότερο ινδουιστικό ναό του Πασουπατινάθ, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

14η μέρα. Κατμαντού – Λάρνακα.
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος. Το απογευματάκι μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Λάρνακα.

15η μέρα. Άφιξη στην Λάρνακα.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται :

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Διαμονή σε Πολυτελή Ξενοδοχεία
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί.
 • Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός/ Συνοδός της εκδρομής (για γκρουπς άνω των 10ατόμων)
 • Έμπειρος Αγγλόφωνος Συνοδός της εκδρομής (για 2-10 άτομα)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φ.Π.Α.

Στο πακέτο δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι Αεροδρομίων & Βίζα Ινδίας

Επέκταση στο Πακιστάν

ΙΝΔΙΑ – ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πρόγραμμα, ΙΝΔΙΑ (Δελχί, Τζαϊπούρ, Αγκρά, Αμρατσάρ) – ΠΑΚΙΣΤΑΝ (Λαχώρη, Ισλάμαμπαντ, Πεσάβαρ, Κάιμπερ Πας, Σβατ, Τσιτράλ, χωριά Καλάς)