• Malta Escapes

  Malta Escapes
 • Poland Escapes

  Poland Escapes
 • Greece Escapes

  Greece Escapes
 • Cruises All Over the World

  Cruises All Over the World
 • Car Rental

  Car Rental
 • Hunting

  Hunting
 • Spa

  Spa
 • Language and Tourism Courses

  Language and Tourism Courses
 • Special Interest

  Special Interest
 • Ski Holidays

  Ski Holidays
Main Banner

Μέση Ανατολή

Αίγυπτος, Κάϊρο

3 Βράδια / 4 Μέρες

Μέρα 1η

Αναχώρηση από Λάρνακα για το Κάιρο με απευθείας πτήση. Άφιξη, συνάντηση και παραλαβή απο τους αντιπροσώπους μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Διανυκτέρευση.

Μέρα 2η

Πρόγευμα. Ολοήμερη εκδρομή στις επιβλητικές πυραμίδες, την Σφίγγα και το Αιγυπτιακό μουσείο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Μέρα 3η

Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα για ψώνια ή μπορείτε να απολαύσετε μια από τις ακόλουθες προαιρετικές εκδρόμες.

α) Ολοημερη εκδρομή με διανύχτέρευση στην ΜΑΡΙΝΑ & επίσκεψη στην Αλεξάνδρια

β) Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα

Μέρα 4η

Μετά το πρόγευμα, ελεύθερη ώρα ή προαιρετική επίσκεψη στο διάσημο παζαράκι Χαν Ελ Χαλιλι για ψώνια και σουβενίρς. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, στη Λάρνακα.

From € 298

Αίγυπτος, Κρουαζιέρα στο Νείλο

Μέρα 1η

Aναχώρηση από Λάρνακα με απευθείας πτήση προς το Κάιρο. Άφιξη, παραλαβή, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

Μέρα 2η

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για το Ασσουάν. Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο. Επιβίβαση. Γεύμα. Ξενάγηση με τις γραφικές φελούκες μέσα στο Νείλο όπου θα δούμε το λαμπρό μαυσωλείο του Αγα Χάν. Επίσκεψη στο μικρό και μεγάλο φράγμα που ρυθμίζουν τη ροή του Νείλου ποταμού και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο, που χρονολογείται από το 2000π.χ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοϊο. ΑΣΣΟΥΑΝ.

Μέρα 3η

Πρόγευμα. Άφιξη στο Κομόμπο όπου θα επισκεφθούμε το ναό του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ. Γεύμα. Συνεχίζουμε για το Ετφού οπου θα ξεναγηθούμε σε ένα από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της Αιγύπτου, στο ναό του Θεού Χόρους. Πλεύση για Λούξορ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοϊο.

Μέρα 4η

Διασχίζουμε τον Νείλο και βρισκόμαστε στη δυτική όχθη με τη κοιλάδα των Βασιλέων, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ τους και του Τουτ Ανικ Αμόν, για να συνεχίσουμε με τον επιτάφιο ναό της Χάτσεπαουτ και τους κολοσσούς του Μέμνονος. Γεύμα. Το απόγευμα άφιξη και επίσκεψη στο Λούξορ και στο ναό του Καρνάκ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο.

Μέρα 5η

Αναχώρηση από το κρουαζιερόπλοιο. Μέρα ελεύθερη στο Λούξορ. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση πρός το Κάιρο. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μέρα 6η

Πρόγευμα. Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, αρχίζοντας με τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, τη Σφίγγα και το μουσείο του Κάιρου για να δούμε τους θυσαυρούς Τουτ Ανικ Καμούν. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Μέρα 7η

Πρόγευμα. Μέρα ελεύθερη για ξεκούραση. Σας προτείνουμε μια από τις ακόλουθες προαιρετικές μας εκδρομές.

α) Μισή μέρα στην έρημο Σαχάρα.

β) Μισή μέρα στον καθεδρικό ναό και το τζαμί του Μοχάμετ Αλί.

γ) Το βράδυ νυκτερινή διασκέδαση με Αραβικούς χορους.

δ) Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα.

Μέρα 8η

Πρόγευμα. Τελευταία μέρα των διακοπών. Προαιρετική επίσκεψη για ψώνια στο διάσημο παζαράκι Χαν Ελ Χαλίλι για διάφορα αναμνηστικά από το ταξίδι. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Λάρνακα.

From € 698

Αίγυπτος, Sharm el Sheikh

Σιαρμ Ελ Σέιχ όπου ο ήλιος λάμπει ολόχρονα. Απολαύστε τον ήλιο, την θάλασα, και την άμμο με όλα τα θαλάσσια σπορτς στην κόκκινη θάλασσα με τα πολύχρωμα ψάρια. Το Σιαρμ Ελ Σέιχ είναι από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά αξιοθέατα του όρους Σινά, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το διάσημο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

From € 420

Ιορδανία

4 Βράδια / 5 Μέρες

Μέρα 1η

Λάρνακα / Αμμάν / Γεράσα

Αναχώρηση από Λάρνακα. Άφιξη στο Αμμάν, συνάντηση και παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινούμε το πρόγραμμα μας, με επίσκεψη στην Ελληνορωμαϊκή πόλη, Γεράσα γνωστή σαν Πομπηία της Μέσης Ανατολής. Επιστρέφουμε στην Ιορδανική πρωτεύουσα το Αμμάν όπου είναι χτισμένο πάνω σε 5λόφους και στην αρχαία εποχή ονομαζόταν Φιλαδέλφεια. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το λόφο Σιντατέλ, την Ακρόπολη και το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μέρα 2η

Αμμάν / Μάνταμπα / Όρος Νέπο / Νεκρά Θάλασσα

Μετά το πρόγευμα. Ολοήμερη εκδρομή στην Μάνταμπα όπου θα έχομε την ευκαιρία να δούμε σε μωσαϊκό τον πρώτο χάρτη της Παλαιστίνης στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό όρος Νέπο με την υπέροχη θέα στην Ιορδανική κοιλάδα. Στο τέλος φτάνουμε και στην Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο της γης στο κόσμο. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας, στην Πέτρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μέρα 3η

Πέτρα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή, για να ανακαλύψετε το Κόκκινο Ρόδο της Πέτρας, μία καταπληκτική και μαγική περιοχή. Πρόκειται για το όγδοο θαύμα του κόσμου που προδίδει και έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά από την Unesco και αποτελεί το πιο διάσημο τουριστικό σημείο της Ιορδανίας. Διαδρομή με καμήλες ή άλογα. Από την κύρια είσοδο, θα πάρετε το “Siq”, ένα μακρύ και στενό μονοπάτι. που ξαφνικά εμφανίζεται το πιο επιβλητικό μνημείο της Πέτρας, το “Al Khazneh”. Πέρα από το θησαυρό, υπάρχουν εκατοντάδες από ενεπίγραφα μνημεία, ναοί, σπίτια, νεκρικά δωμάτια, δωμάτια δεξιώσεων, μπάνια, μνημειακά σκαλοπάτια, μοναστήρια, αψίδες, κιονοστοιχίες, στρωμένοι δρόμοι, και πάνω από όλα το Ρωμαϊκό θέατρο με 8000 θέσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μέρα 4η

Πέτρα / Wadi rum /Αμμάν

Μετά το πρόγευμα συνεχίζουμε νότια προς στο Wadi Rum «η κοιλάδα του φεγγαριού» ανακαλύπτοντας τη γοητευτική αραβική έρημο. Με το πέρασμα των αιώνων, οι διαβρώσεις χάραξαν αυτές τις περίεργες κόκκινες, μπλε και μοβ πέτρες. Περιλαμβάνεται ξενάγηση με τζιπ 4×4 για να γνωρίσετε την έρημο, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Θα δείτε τα φυσικά τοπία της γνωστής ταινίας “Lawrence of Arabia”, με το θρύλο της Αραβικής Επανάστασης. Επιστροφή στο Αμμάν. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Μέρα 5η

Αμμάν / Λάρνακα

Μετά το πρόγευμα, βόλτα στο Αμμάν για αγορές. Στην συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση της επιστροφής στην Λάρνακα.

From € 365

Τυνησία

Στο Νότο της Μεσογείου, η Τυνισία είναι από τις πιο φιλικές χώρες της Βόρειας Αφρικής. Όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός στους Ευρωπαίους και κυρίως στους Ελληνες ταξιδιώτες, αφού είναι μια καλή ευκαιρία γνωριμίας με τον αραβικό κόσμο, με εξαιρετική αντιστοιχία υπηρεσιών και κόστους. Η Τυνησία μοιάζει να έχει βγει μέσα από παραμύθια και θρύλους, ανάμεσα στη θάλασσα της Μεσογείου που αγκαλιάζει τις ολόλευκες ακτές της και την έρημο Σαχάρα που καταλαμβάνει το 40% της έκτασής της. Σήμερα, η Τυνησία αποτελεί ένα σύγχρονο αραβικό κράτος, με σημαντική ιστορία και πολιτισμό, ένα τοπίο ανατολίτικης αισθητικής εμπλουτισμένο με στοιχεία γαλλικής κυρίως επιρροής.

Λείβανος

Συρία

Ψώνια στην Δαμασκό
Η Πρωτεύουσα της Συρίας γνωστή σαν η πόλη με Ανατολίτικο αλλά και παράλληλα ευρωπαϊκό χαρακτήρα σας περιμένει για να σας προσφέρει ένα αξέχαστο 2 ήμερο ή 5ήμερο. Τα πολυάριθμα ευρωπαϊκά και μουσουλμανικά καταστήματα φημισμένα για την φθήνια τους σας περιμένουν. Μην ξεχάσετε να ψωνίσετε από την Χαμιτιέ. Διασκεδάστε σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια με ανατολίτικους χορούς. Πάρτε μέρος σε μονοήμερη προαιρετική εκδρομή στη Μααλούλα, το μοναστήρι της Αγίας Θέκλης και της Παναγίας της Σευτνάγιας.

From € 230
Dubai